Slătineni depistați de polițiști în postura de PERICOL PUBLIC/ Pentru ce trebuie să dea socoteală organelor de cercetare penale

Polițiștii au depistat în trafic, recent, un tânăr, de 27 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea pe D.J. 642, pe raza comunei Fălcoiu, un autoturism, aproape în comă alcoolică, având o concentrație de 1,02 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Cu o zi înainte de incident, polițiștii din Drăgănești-Olt au depistat un bărbat, de 58 ani, tot din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Stoicănești, având o concentrație de 0,44 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a mai declarat Alexandra Dicu.

Astfel de situații pot reprezenta pericole publice pe șosele, existând posibilitatea să genereze distrugeri importante sau pierderi de vieți omenești.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt recomandă șoferilor să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice. Consumul de alcool reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor.

Legislația pedepsește conducerea pe drumurile publice a unui vehicul după consumul de băuturi alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here