Percheziții de AMPLOARE într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

În această dimineață, poliţiştii din Capitală, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 6 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – ianuarie 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sediul pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Mureş şi Bacău, ar fi înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii, în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei, de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 560.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1.700.000 de lei.

Persoanele implicate au fost conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

La acţiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din Mureş şi Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here