Dragoș Pătraru își anunță plecarea de la TVR și amenință cu dezvăluiri: Subordonare politică, amestec brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuieli fără discernământ

Războiul dintre Dragoș Pătraru și conducerea TVR capătă noi proporții. Realizatorul emisiunii Starea Nației a anunțat marți că el și echipa sa vor refuza să mai producă emisiunea pentru postul public în condițiile în care continuă încercările de intimidare și nu vor exista schimbări în comportamentul conducerii postului public.

Mai mult, Dragoș Pătraru a avertizat conducerea că va face publice rezultatele unei anchete ample privind TVR în care va arăta subordonarea politică a postului, amestecul brutal al conducerii în politica editorială, cât și cheltuirea fără discernământ și cu rea voință a banului public.

“Date fiind componenţa noului CA, din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, comportamentul noului PDG Doina Gradea faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public, în privinţa mai multor producţii de la TVR, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni, noi, cei de la Starea Naţiei, nu vom mai accepta să producem această emisiune aici, dupa încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Nu facem muncă patriotică, departe de noi treaba asta, dar, spre deosebire de conducerea asta numită politic, noi am venit cu bani de acasă aici la TVR. Am investit aici aproape 50.000 de euro împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în birouri, decoruri, amenajări, tehnică. Facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira prin prezenţa noastră aici o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public.

În perioada următoare veţi afla – atenţie! nu de aici, de pe acest post – rezultatele unei anchete de presă făcută timp de mai bine de şase luni din interiorul unei instituţii, cu probe, mărturii, acte, tot ce trebuie. Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ şi cu rea voinţă a banului public. Iar dacă se consideră că problema e tot la noi, asta e, ne vom căra acasă.

De la ce s-a ajuns aici? Pentru că am zis ceva în emisiune despre un membru CA proaspăt numit. Că nu mi se pare normal să fie în Consiliul de Administraţie o persoană care a făcut în trecut presiuni editoriale la adresa noastră. Este vorba despre domnul Cătălin Blebea, fost reprezentant UNPR în Consiliul de Administraţie. Nu am găsit alte imagini în afară de acestea de la ieşirea din puşcărie a lui Adrian Năstase”, a afirmat Dragoș Pătraru în emisiunea de marți seară.

Dragoş Pătraru a criticat şi luni seara abordarea conducerii TVR, faţă de conţinutul emisiunii sale.

„Am fost înştiinţaţi în scris de conducerea superioară că dacă mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scoşi de pe post. Aşa că să ştiţi ce se va întâmpla cu noi dacă nu am mai apărut“, a spus Dragoş Pătraru la finalul emisiunii sale.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here