Liviu Dragnea merge în Israel. Confirmare oficială de la Ambasadă

Ambasadoarea statului Israel la București afirmă că Liviu Dragnea se va deplasa la rândul său în Israel alături de premierul Viorica Dăncilă care efectuează o vizită oficială în perioada 25-26 aprilie.

”El merge în Israel (n.r. – Liviu Dragnea) şi merge şi premierul. Au fost invitaţi în Israel să se întâlnească cu Netanyahu, aşa că merg. Sunt relaţii foarte bune între România şi Israel, tot timpul. (…) Este important pentru noi să invităm în Israel liderii Guvernului român. Acum îi avem pe domnul Dragnea şi pe doamna Dăncilă care vor veni în Israel. Sperăm că vor avea nu doar întâlniri bune, ci şi întâlniri fructuoase, care să dezvolte domeniile în care putem coopera”, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, ambasadoarea Tamar Samash.

Această vizită vine la scurt timp după ce Guvernul a adoptat un memorandum privind începerea procedurilor de mutare a ambasadei României la Ierusalim. Reprezentanţii Guvernului au susţinut, vineri, că memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de MAE la categoria ”Documente confidenţiale” şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală.

Acest anunț, făcut prima dată joi de Liviu Dragnea, a adus reacții critice din partea președintelui Klaus Iohannis, care a avertizat că nu a fost fost consultat privind această decizie, dar și din partea mai multe ambasade occidentale.

Această deplasare vine fix în ziua în care la Înalta Curte de Casație și Justiție are loc ultimul termen din dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here