Protest de 10.000 de oameni în Piaţa Victoriei: Federaţia Sanitas acuză Guvernul că nu şi-a respectat promisiunile în domeniul sănătăţii

Sursa foto: b1.ro

Federaţia sindicală Sanitas demarează joi acţiunile de protest împotriva Guvernului. 10.000 de oameni sunt aşteptaţi să vină în Piaţa Victoriei pentru a manifesta împotriva nerespectării promisiunilor făcute de guvernanţi în domeniul sănătăţii.

”Promisiunile neonorate ale Guvernului scot sănătatea și asistența socială în stradă. Sanitas a amânat, până în acest moment, formele radicale de protest, crezând în bunele intenții ale guvernanților și sperând că la masa negocierilor vom putea, împreună, să găsim o modalitate echitabilă de a apăra drepturile membrilor noștri. Este, poate singura noastră  vină , pe care o vom corecta începând din această săptămână cu un miting în 26 aprilie, urmat cu o grevă de avertisment în 7 mai și grevă generală în 11 mai ”, explică acțiunile de protest, conducerea operativă a Sanitas.

”Aproximativ 10.000 de oameni din toate zonele țării sunt așteptați la protestul de joi. Acești angajați nu întrerup munca, ci vin în timpul lor liber. Deja multe autocare au pornit spre București. Mitingul începe la ora 11.00 și se încheie la ora 14.00”, a explicat pentru Libertatea, primvicepreședintele Sanitas, Iulian Pope.

Prin cerinţele sindicaliştilor se numără modificarea legii salarizării pentru a elimina plafonul de 30% pe ordinator principal de credite pentru a nu mai fi limitate acordările de sporuri din noul regulament, creșteri salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență social, dar și negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Şoferii sunt sfătuiţi să evite centrul capitalei în intervalul orar  10.00 – 15.00. Reprezentanţii Brigăzii Rutierer anunţă că pentru manifestaţia din Piaţa Victoriei de la ora 9.00 nu se va mai putea circula pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei , respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere.

De asemenea nu este exclus  ca si pe  breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei dar şi pe strada Paris, traficul să fie închis.

Ca şi rute alternative, şoferii pot circula pe Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării dar şi Șos. București-Ploiești.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here