Un bărbat abia eliberat din închisoare a mușcat un polițist și l-a atacat cu foarfeca pe colegul acestuia

Atac asupra a doi polițiști din Dolj – unul a fost muşcat de mână, altul atacat cu o foarfecă de un fost pușcăriaș care tocmai a ieșit din închisoare și care își amenința familia cu moartea. Chemați în ajutor, polițiștii s-au trezit atacați de individ. Bărbatul e acum internat la Psihiatrie.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un apel la 112 anunţa că un bărbat din Işalniţa care a devenit agresiv îşi ameninţa familia cu moartea. Echipajul de poliţie care a ajuns la faţa locului, format din doi agenţi, a încercat să îl imobilizeze pe bărbat numai că acesta a făcut rost de o foarfecă cu care a încercat să îl înjunghie pe unul din agenţi. Colegul său a vrut să îl apere, dar a fost muşcat de braţ.

Individul agresiv a fost imobilizat în cele din urmă şi internat la un spital de Psihiatrie din Craiova până la finalizarea anchetei. Bărbatul de 28 de ani fusese eliberat în cursul săptămânii trecute, după ce a ispăşit o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru furt.

„Am înţeles că au venit doi poliţişti şi cu salvarea cu care l-au dus pentru că era agitat, foarte agitat şi ieri când m-am dus cu sora mea, ne-au zis că e liniştit, doarme pentru că e sub tratament”, spune rudă a bărbatului agresiv.

Sindicalştii din poliţie spun că oamenii legii sunt frecvent foarte expuşi.

„De un an de zile doamna ministru ne minte că o să ne întărească autoritatea, că o să schimbe uzul de armă, că o să mărească pedepsele pentru ultraj şi nu se întâmplă nimic”, a afirmat Elvis Măceşanu, preşedinte Sindicatul Poliţiştilor Dolj.

Cazul este acum în atenţia procurorilor.

„Conducerea IPJ a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, unitate competentă pentru cercetarea infracţiunii de ultraj”, a declarat Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Anul trecut, în România, au fost înregistrare aproximativ 300 de cazuri de ultraj.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here