Fiscul îl vrea trimis în judecată pe unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Slatina

Direcția Regională a Finanțelor Publice Craiova, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Olt s-a adresat Tribunalului Olt cu plângere împotriva unei rezoluții a procurorilor într-un dosar în care controversatul om de afaceri Cristian Tomescu și cumnata sa, Loredana Minodora Țiganu, cea care conduce firma de construcții controlată de Tomescu, SC Cafmin SRL, au fost cercetați penal pentru nereguli privind unele sume datorate statului.

Cei doi au fost cercetați, iar procurorul de caz a soluționat cauza prin clasare. Potrivit procedurii, soluția poate fi contestată la prim-procurorul parchetului și, dacă acesta confirmă soluția subordonatului său, soluția poate fi atacată în instanța cu plângere împotriva soluţiei de neurmărire/netrimitere judecată.

Cauza a avut un prim termen în 9 mai, instanța acordând un nou termen pentru deliberare și pronunțare pentru data de 23 mai.

Cristian Tomescu a fost condamnat de Curtea Supremă, în februarie 2018, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul de corupție al fostului primar al Slatinei și ex-ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, care a primit 8 ani de închisoare. Tomescu este acuzat de procurorii DNA de spălare de bani, fals în înscrisuri și complicitate la trafic de influență. Potrivit procurorilor anticorupție, Cristian Tomescu s-a numărat printre intermediarii de care Vâlcov s-a folosit pentru a încasa şpaga primită de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul SC Radion Tehnologica SRL Bucureşti, firma care, în baza înţelegerilor ilegale cu fostul primar al Slatinei, a câştigat mai multe lucrări în Slatina şi în Olt. Mai exact, Tomescu a făcut parte din grupul de administratori ai unor societăți comerciale care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula proveniența și destinația reală a sumelor de bani, potrivit procurorilor. Sentința nu este definitivă, fiind pronunțată în primă instanță.

Cristian Tomescu este cunoscut și ca fostul om de casă al administrațiilor Vâlcov și Prina, sub mandatele cărora firma pe care o controlează, SC Cafmin SRL, a câștigat milioane de euro din lucrări finanțate cu bani publici.

OLT-ALERT a dezvăluit că firma de construcţii controlată de Cristian Tomescu i-a construit lui Minel Prina vila din strada Popa Şapcă. Casa a ajuns în posesia lui Prina care a plătit pentru ea o sumă aproape neînsemnată pe piața imobiliară la capitolul vilelor.

Aceeaşi firmă a finalizat şi construcţia blocului V 23 din Slatina, strada Ecaterina Teodoroiu, în care şi-au făcut „culcuş” toţi apropiații fostului primar și ministru Darius Vâlcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here