Buliteanu a băgat frica în Voiculescu: De teamă să nu îi „ia fața”, liderul PNL Olt vrea să îl detroneze pe președintele PNL Slatina

Abia pus președinte interimar al PNL Slatina, la propunerea liderului PNL Olt, Liviu Voiculescu, Gabriel Buliteanu s-a impus rapid ca lider, demarând acțiuni menite să transforme organizația pe care o conduce dintr-un organism încremenit într-unul activ, bazat pe mecanisme naturale de promovare, cum ar fi meritocrația. Toate acestea au trezit în Voiculescu nu prețuirea față de subordonatul său, ci invidia și teama că liderul PNL Slatina i-ar putea pune în pericol autoritatea și imaginea în cadrul partidului, motiv pentru care i-a pus gând rău: caută motive să-l îndepărteze din funcție.

Deși a trecut foarte puțin timp de când Gabriel Buliteanu a fost numit în funcție, președintele PNL Olt și-a exprimat, vineri, într-o conferință de presă, nemulțumirea față de conducerea PNL Slatina, dând semnalul că în curând îl va detrona pe Buliteanu. Potrivit unor surse liberale, în locul lui Buliteanu va fi impus Ionuț Comănescu, nu demult ales lider al TNL Olt și care de curând a obținut și calitatea de consilier local. De altfel, în ciuda faptului că invitația lansată jurnaliștilor pentru întâlnirea de vineri arăta că conferința de presă va fi susținută doar de liderul PNL, acesta l-a avut în dreapta sa, în premieră, pe Ionuț Comănescu – tactică de substrat.

„Nemulțumirea” lui Voiculescu față de noua conducere a PNL Slatina coincide și cu criticile pe care Buliteanu le-a adus partidului său, indicând erori și, totodată, soluții pentru ca acestea să nu mai fie repetate.

„Pentru a câștiga bătălia cu adversarii noștri politici, așa cum am mai spus-o, mai întâi trebuie să câștigăm lupta cu noi înșine. Ce înseamnă asta, mai pe românește: să nu ne mai sabotăm. Să lăsăm orgoliile dacă vrem ca noi, ca echipă liberală, să contăm, să câștigăm. Credeți că în PSD nu sunt tabere? Sunt. Dar ei se ceartă după ce câștigă, nu ca noi – înainte”, arăta Buliteanu, sâmbăta trecută, într-un discurs de zile mari rostit în cadrul Consiliului Director Județean al PNL Olt și pentru care a fost aplaudat la scenă deschisă.

Contactat de OLT-ALERT să spună ce părere are despre declarațiile liderului PNL Olt, Gabriel Buliteanu a refuzat să comenteze.

Deși se declară continuator al politicii regretatului Costel Moisescu (om de toată isprava), prin astfel de practici Liviu Voiculescu se apropie mai mult de Gigel Știrbu, sub mandatul căruia PNL Olt a fost cutremurat de scandaluri fără precedent. De altfel, toată lumea știe că Ionuț Comănescu este omul lui Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here