Iată cum a fost găsit de polițiști un slătinean/ S-a întâmplat pe strada Libertății

În cadrul unor acțiuni derulate săptămâna trecută pentru depistarea celor care încalcă legea la regimul circulației rutiere, polițiștii din Olt au oprit un autoturism pe strada Libertății din Slatina și, la scurt timp, și-au dat seama că gestul lor au fost unul inspirat.

Asta pentru că șoferul nu se urcase la volan oricum, ci după ce băuse zdravăn alcool. Atât de zdravăn, încât aparatul alcooltest la care l-au spus pe bărbat a indicat o alcoolemie de nu mai puțin de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Adică omul era criță, aproape în comă alcoolică.

Dar nu doar pentru acest lucru el va trebui să răspundă în fața organelor de cercetare penală, ci și pentru refuzul de a-i fi prelevat sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

„În data de 9 iunie, ora 20:20, pe strada Libertăţii din municipiul Slatina a fost depistat un bărbat de 46 de  ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând prelevarea de mostre biologice.

Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a declrat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Slătineanul de 49 de ani nu a fost singurul care a căzut în plasa polițiștilor. În seara zilei de vineri, în jurul orei 2100, pe Drumul Județean 642, în comuna Cilieni, a fost depistat un bărbat de 29 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped  fără a poseda permis de conducere.

Acesta a testat alcoolscop, rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat și a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge.

„Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «conducerea unui vehicul fără a poseda permis» și «refuzul prelevării de mostre biologice»”, a mai precizat Alexandra Dicu.

De asemenea, noaptea trecută, în jurul orei 00:10, pe strada Ion Negoescu din comuna Mărunţei, a fost depistat un bărbat de 27 de  ani, din comuna Milcov, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. Evident că și el s-a ales cu dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here