Câte persoane au fost săltate de jandarmi la protestele de aseară și duse la secție

Sursa foto: digi24.ro

Opt persoane participante la manifestaţia de miercuri seară din Piaţa Victoriei din Capitală au fost ridicate de jandarmi şi duse la Secţia de Poliţie, anunţă Jandarmeria, care spune că acestea au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor. Între cele opt persoane se află şi un jurnalist german, scrie News.ro. 

„În urma incidentelor din Piaţa Victoriei provocate de un grup de persoane care a blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor, jandarmii au condus la secţie opt persoane care vor fi identificate şi ulterior stabilite măsurile de sancţionare. Recomandăm persoanelor care participă la manifestaţii în spaţiul public sa respecte şi drepturile celorlalţi cetăţeni care desfăşoară alte activităţi”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Printre persoanele ridicate de jandarmi se află şi un jurnalist german.„Colegul nostru de la Passport Productions, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de lângă noi în timp ce filma şi aruncat în duba jandarmeriei împreună cu alţi protestatari. Nu ştim câţi au fost ridicaţi. Nu ştim unde i-au dus”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Passport Production.

În timpul protestelor de miercuri seară din Piaţa Victoriei – unde s-au aflat peste 4.000 de oameni – au existat mai multe incidente între manifestanţi şi jandarmi. Primul dintre incidente a avut loc în jurul orei 19.00, iar în urma acestuia două persoane au fost ridicate de jandarmi şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here