UDMR nu susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: Kelemen Hunor l-a criticat pe Orban pentru lipsa de viziune pentru viitor

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a anunţat miercuri dimineaţă că aleşii formaţiunii pe care o conduce nu vor fi prezenţi la votul pe moţiunea de cenzură privind demiterea guvernului condus de Viorica Dăncilă.

“Vom părăsi sala, vom fi absenţi, deci nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abţinem. Deci nu vom fi în sală şi vom fi absenţi în momentul votului. Se va demonstra că coaliţia PSD- ALDE are majoritate şi fără noi şi se va demonstra că şi cu voturile noastre nu ar fi trecut moţiunea de cenzură”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a cricitat felul în care PNL a abordat moţiunea de cenzură, afirmând că lipseşte o viziune pentru viitor sau un lider.

“Majoritatea parlamentară se poate schimba după o moţiune de cenzură, dar pentru acest lucru trebuie ceva mai mult decât o critică chiar coerentă sau mai puţin coerentă. Trebuie o viziune pentru viitor, trebuie un lider, un program de guvernare, o listă de miniştri cu care poţi merge în clipa următoare mai departe. Acest lucru lipseşte în acest moment”, a criticat Kelemen Hunor.

Astfel, şansele opoziţiei de a strânge numărul de 233 de voturi necesare pentru a trece moţiune de cenzură scad considerabil. PNL, USR şi PMP au împreună doar 153 de parlamentari.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here