Povestea din spatele accidentului mortal de la Slătioara: Cine este șoferul vinovat, de ce plecase la drum băut și cine a transmis live, de fapt, momentul dublei tragedii/ Imagini cu victimele

Șoferul vinovat de producerea accidentului rutier de vineri seară, de la Slătioara, în care doi oameni au murit pe loc, se numește Ion Cismaru, are 36 de ani și este din Găneasa, informează OLT-ALERT. Este căsătorit, are două fetițe și, deși plecase la drum băut, de regulă el nu consuma băuturi alcoolice. O spun oamenii din localitate.

Vineri după-amiază, el a făcut o excepție și, de dragul întâlnirii cu o rudă a sa (moșul copiilor), Ion Cismaru a desfăcut o sticlă de whisky. După ce s-au cinstit, Cismaru ar fi fost căutat la telefon de un bărbat din Criva (Piatra Olt), care l-a rugat să meargă la Slatina cu mașina și să-i aducă soția de acolo, pentru că aceasta pierduse o cursă de persoane cu care trebuia să se ajungă la domiciliu, potrivit unei cunoștințe căruia Cismaru i-a povestit întreaga întâmplare.

În ciuda faptului că băuse (sau tocmai de aceea), bărbatul din Găneasa a plecat la Slatina, a luat femeia și a condus până la Criva. Apoi, soțul femeii și-ar fi amintit că avea de cumpărat ceva de la un magazin din Slătioara și au plecat din nou, toți trei, la drum. Unde avea să se petreacă dubla tragedie.

Autoturismul lor, un BMW, a circulat până la Slătioara fără se întâmple nimic. O dată ajuns în localitate, într-o curbă ușoară la dreapta, a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit frontal de un alt autoturism, condus regulamentar de un bărbat, de 46 de ani, din Craiova. Impactul a fost atât puternic, încât femeia din Criva, Adriana Sindilă, a decedat pe loc, ca și șoferul din celălalt autoturism.

Soțul femeii, Cătălin Sindilă, a suferit și el răni, fiind transportat la spital cu traumatism toracic și cu răni la o mână.

Accidentul a fost transmis live pe Facebook chiar de femeie, al cărui telefon fusese fixat pe bordul mașinii și care transmitea pe pagina de socializare a soțului, potrivit sursei citate. După impact, filmarea nu s-a oprit, înregistrând cuvintele localinicilor care încercau să salveze victimele.

Atenție, clipul conține imagini cu un puternic impact emoțional:

Șoferul vinovat a fost reținut de polițiști. Ulterior, pentru că bărbatul acuza dureri la nivelul toracelui, a fost transportat la spital, unde a rămas sub pază.

La testul cu aparatul alcooltest, s-a dovedit că acesta avea o îmbibație alcoolică de 0,58 mg/l în aerul expirat.

El este cercetat acum pentru ucidere din culpă și pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul din cauza căruia a avut loc accidentul, Ion Cismaru
Adriana, femeia care a murit în accident
Cătălin Sindilă cu soția lui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here