4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române/ Cum marchează evenimentul Crucea Roșie Olt

Ziua Crucii Roșii, organizație de voluntariat înființată în urmă cu 142 de ani, este celebrată, anual, în data de 4 iulie. Filiala Olt a Crucii Roșii va marca evenimentul nu prin organizarea unor acțiuni de speciale, ci prin muncă.

Mai exact, voluntarii din Olt ai Crucii Roșii pregătesc un proiect pentru copiii instituționalizați, care se va desfășura mâine.

„Filiala de Cruce Roșie Olt sărbătorește alături de voluntari, prin muncă, aniversarea activității care face din organizația noastră una dintre cele mai respectate și eficiente din țară. Pregătim pentru mâine un proiect pentru copiii instituționalizați, alături de parteneri implicati în viața comunității. Mulțumirile noastre se îndreaptă către voluntarii Crucii Roșii care fac ca proiectele să devină realitate”, a declarat Sofia Simona Capisizu, directorul Crucii Rosșii Olt.

De 142 de ani, generațiile de voluntari ai Crucii Roșii, ghidați de principiul umanității, au fost prezenți acolo unde oamenii au avut cea mai mare nevoie. Din 1876, Crucea Roșie Română s-a aflat mereu în prima linie a asistenței umanitare, oriunde pentru oricine. Astăzi, Crucea Roșie își reafirmă angajamentul față de umanitate: ameliorarea suferinței umane, protejarea demnității și a vieții, răspunsul prompt în situații de urgențe.

„Astăzi, 4 iulie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Președintele Crucii Roșii Române va găzdui, în grădina Palatului Elisabeta, un eveniment aniversar, alături de voluntari, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ai Administrației Prezidențiale, ai instituțiilor statului și ai societății civile, parteneri și prieteni ai Crucii Roșii Române. Cu această ocazie, vor lua cuvântul Majestatea Sa Margareta și domnul Ioan Silviu Lefter, Directorul Crucii Roșii Române.

În anul în care comemorăm 100 de ani de la desăvârșirea statului național român, Crucea Roșie aduce un omagiu, celor care s-au aflat la conducerea organizației de-a lungul istoriei sale. Sprijinul, viziunea, dar mai ales devotamentul acestora față de valorile umanitare, au făcut ca organizația să dăinuie mai bine de un secol și să devină, de la an la an, mai puternică și mai capabilă să facă față nevoilor comunității.

În cei 142 de ani de activitate neîntreruptă, Crucea Roșie Română a fost condusă de 22 de președinți, personalități de seamă ale istoriei țării noastre, medici iluștri, profesori, istorici. Fondatorul și primul președinte al organizației a fost Prințul Dimitrie Ghica, urmat la conducere de George Gr. Cantacuzino, Ion Kalinderu și nu în ultimul rând de Alexandru Marghiloman, cel care a coordonat activitatea Crucii Roșii în timpul Marii Uniri din 1918.

O sută de ani de Românie Unită a adus alături de Crucea Roșie alte personalități ale vremii care și-au legat destinele de activitatea noastră umanitară: Alexandru Constantinescu, Gheorghe Balș, Ion Costinescu, Nicolae Pârvulescu, Constanța Crăciun, Acad. prof. Vasile Mârza, Octavian Belea, Radu Rusescu, Anton Moisescu, Gral. Mihai Burcă, Gral. Constantin Burada, IPS. Prof. Dr. Nifon Mihăiță, Mihaela Geoană”, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here