Paul Stănescu, la Slatina: „Ne-am dat după deget ani la rând că prefectul nu e politic, dar…”

Prezent, vineri, la Slatina, unde a participat la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România (ACoR) Olt, vicepremierul României Paul Stănescu a reiterat ideea că prefecții și subprefecții trebuie să fie declarați, și oficial, oameni politici.

Paul Stănescu a reluat declarația potrivit căreia nerecunoașterea faptului că prefecții și subprefecții sunt, de fapt, susținuți de partidele politice este, de fapt, o ipocrizie.

„Ne-am dat după deget ani la rând că prefectul de fapt nu este politic, dar de fapt știți că, de fiecare dată când s-au schimbat guvernele, prefecții s-au schimbat și ei, pentru că prefectul este cel care face politica Guvernului respectiv în teritoriu. Și am decis ca prefectul să fie asimilat secretar de stat, suprefectul să fie asimilat  subsecretar de stat”, a declarat Paul Stănescu, citat de Gazeta Oltului.

Aceste calități ale înalților funcționari publici din prefecturi vor fi introduse prin Codul Administrativ, care va intra, luni, în dezbaterea Parlamentului, unde va fi supus adoptării.

Vicepremierul Stănescu merge mai adânc și spune că și managerii instituțiilor deconcentrate ar trebui să fie recunoscuți ca oameni susținuți de partidele politice, „un fel de manageri care să pună în aplicare, pe segmentul respectiv, politica Guvernului care este în funcție la acea dată”.

Vicepremierul României a mai spus că speră ca noul Cod Administrativ, despre care afirmă că știe că va fi contestat, să intre, totuși, în vigoare în luna octombrie de anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here