Laura Kodruța Kovesi: Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege

Laura Kodruța Kovesi a susținut luni o decrație de presă după ce președintele Klaus Iohannis a semnar decretul de revocare a sa din funcție. 

”Mandatul meu încetează începând de astăzi. Am fost procuror șef al DNA timp de cinci ani și ce am realizat sau nu am realizat am pus într-un raport care va fi făcut public.

Propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzuite de lege. CSM a dat un aviz negativ. Am dovedit în fața secției de procurori a CSM,că motivele invocate, o parte sunt nereale.

Decretul de revocare emis de presedintele României lasă un mare semn de întrebare. Va exista o surbordonare a procurorilor șefi față de ministerul Justiției.

O clarificare rămâne în continuare necesară.

Am luat act de decretul de revocare, începând de azi nu voi mai lucra în DNA.

Voi rămâne procuror.

Am un mesaj pentru colegii mei și pentru toți procurorii din Ministerul Public: Vă mulțumesc pentru curajul vostu, pentru profesionalism, pentru rezistența și dârzenia în lupta cu infracționalitatea, că ați mers înainte indiferent cât de atacați am fost, târâți în noroi fără posibilitatea de a ne apăra. DNA a demonstrat ca legea este egală pentru toți și nimeni nu este prea puternic pentru a se sustrage din fața legii”, a spus Kovesi.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here