Teodorovici vrea ELIMINAREA popririi conturilor şi lista neagră a datornicilor: Ce treabă am eu dacă vecinul are datorii?

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, vrea să elimine măsura de poprire a conturilor și să renunțe la lista neagră a datornicilor-persoane fizice.

În schimb, ministrul este de acord cu varianta pentru societăţi comerciale, potrivit gandul.info.

De asemenea, Teodorovici a anunțat că va propune o prevedere prin care membrii din partid care au datorii la stat să fie suspendați.

„Poprirea asta dispare. N-o să mai găsească românul un cont blocat pe neaşteptate. Nu ştiu, pleacă într-o excursie în afara ţării şi se trezeşte că nu-şi poate accesa niciun fel de cont. Pentru o suma minoră, cineva i-a blocat toate conturile. Nu. Asta o să dispară. Eu o consider ca o măsură comunistă. Ce treabă am eu dacă vecinul are datorii? Statul este obligat să ştie cât are, să-l penalizeze dacă nu plăteşte la timp şi să-l execute acolo unde el nu respectă somaţiile de plată. La firme este altceva, pentru că dacă am firmă sau sunt firmă eu, vreau să ştiu dacă un posibil partener al meu are sau n-are datorii faţă de stat sau în alte zone”, a transmis Teodorovici.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here