Şoferul care a spulberat patru surori la Oradea a fost eliberat. Uneia dintre fete i-a fost amputat piciorul VIDEO

Victime ale unui şofer iresponsabil, două dintre cele patru surori lovite, sâmbătă, din plin de un autoturism pe trotuarul de lângă Poliţia Rutieră au fost transportate la spitalul din Timişoara cu elicopterul SMURD. Şoferul a fost pus în libertate. 

Decizie revoltătoare, şoferul care a spulberat 4 surori pe trotuar la Oradea a fost lăsat în libertate. După ore bune de audieri, poliţiştii i-au întocmit doar dosr penal pentru vătămare corporală din culpă şi l-au lăsat să plece acasă. Victimele sale sunt acum în spital, uneia dintre copile i-a fost amputat piciorul.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor şi al Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, cele două surori au fost transportate pe rând, primul elicopter plecând de pe heliportul spitalului în jurul orei 15.

Prima pacientă transportată a fost fetiţa în vârstă de 12 ani căreia, în urma accidentului, i-a fost amputată complet gamba stângă. „Medicii din Timişoara au intrat deja în sala de operaţie. Se încearcă reimplantarea gambei”, a declarat pentru BIHOREANUL dr. Borcea.

A urmat apoi sora ei în vârstă de 8 ani, care are fractură de bazin. Cel mai probabil, şi aceasta va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Cea mai mare dintre surorile din Sălard, în vârstă de 20 de ani, cu traumatism cranio-cerebral minor şi o contuzie toracică, a rămas internată în secţia de Neurochirugie a Spitalului Judeţean. Adolescenta în vârstă de 14 ani care a suferit doar un traumatism cranio-cerebal minor cu escoriaţii nu a rămas în spital, ea fiind externată.

Accidentul s-a produs în jurul orei 12.20. Fetele mergeau pe trotuar, când au fost spulberate de şoferul unui Ford Galaxy înmatriculat în Polonia.

Potrivit subcomisarului Alin Gherman, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Oradea, care a făcut cercetările la locul accidentului, şoferul circula în Piaţa Emanuil Gojdu, dinspre bulevardul Cantemir spre Calea Clujului. „În curba la dreapta, în apropierea giraţiei, nu a adaptat viteza de deplasare la un carosabil umed, a pătruns pe trotuar, unde a lovit în plin un grup format din patru persoane”, a declarat Gherman.

Având viteza prea mare în curbă, şoferul n-a mai putut controla autovehiculul, lovindu-le pe fete, apoi un indicator rutier şi s-a oprit câţiva metri mai departe, între maşinile parcate în faţa sediului Poliţiei Rutiere.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here