Răsturnarea de situație în scandalul mașinii cu număr anti-PSD: Prevederea invocată de poliție împotriva șoferului nu mai este în vigoare din 2016

Un întreg scandal a izbucnit în spațiul public după ce Poliția Română a deschis dosar penal împotriva unui șofer român venit din Suedia cu un autoturism cu număr de înmatriculare preferențial în care se aduce injurii la adresa PSD.

Într-o conferință de presă, Poliția Română a explicat că există o prevedere în Convenția de la Viena în care se interzice ca un număr de înmatriculare să fie format doar din litere și din această cauză șoferul a rămas fără permis, i s-au confiscat numerele de înmatriculare și s-a ales și cu un dosar penal.

“Convenția de la Viena prevede că numerele de înmatriculare sunt prevăzute fie cu cifre, fie cu cifre și litere, iar acest număr de înmatriculare era constituit numai din litere”, declara directorul adjunct al Poliției Rutiere, comisar șef Marian Badea în conferința de presă.

Doar că această explicație a ofițerilor este una eronată deoarece respectivul articol nu mai este în vigoare din 2016. Mai exact, la propunerea Belgiei, făcută în 19 martie 2015, Convenția ratificată și de România, a fost amendată în acest sens. După 12 luni, decizia a rămas definitivă, deoarece nicio parte semnatară nu a avut vreo obiecție, și a intrat în vigoare la data de 19 septembrie 2016, arată hotnews.ro.

Cu toate acestea, reprezentanții Poliției susțin că „aceste aspecte se vor stabili cu exactitate și certitudine în cadrul verificărilor efectuate în cadrul dosarului penal deschis”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here