Omul de afaceri slătinean Marian Florescu, din nou în instanță pentru evaziune fiscală după ce Curtea de Apel Craiova i-a „șters” cei 12 ani de închisoare

Procesul în care omul de afaceri slătinean Marian Florescu a fost condamnat de Tribunalul Olt la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală va fi rejudecat. Așa a stabilit Curtea de Apel Craiova, care a admis apelul inculpatului și a desființat sentința penală pronunțată de Tribunalului Olt în octombrie 2017.

Dosarul a fost reînregistrat la Tribunalul Olt în 19 iulie, iar prima ședință va avea loc în data de 28 septembrie 2018.

Condamnat de Tribunalul Olt la 12 ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru evaziune fiscală în formă continuată, Marian Florescu nu și-a pierdut speranța. El a atacat cu apel sentința pronunțată de prima instanță, iar Curtea de Apel i-a admis apelul.

„În temeiul art. 421 pct. 2 lit. b C.p.p. admite apelul formulat de inculpatul Florescu Marian, partea civilă ANAF-DGRFP Craiova şi partea responsabilă civilmente S.C. Alinmar Construct S.R.L. prin lichidator judiciar MNG Insolvenţă IPURL Slatina, împotriva sentinţei penale nr. 206/2017 a Tribunalului Olt pronunţată în dosarul nr. 1510/104/2016”, se arată în soluția magistraților craioveni, hotărârea fiind definitivă.

Potrivit OLT-ALERT, procurorii au reţinut că Marian Florescu, în calitate de administrator al SC Business New Era Creativ SRL şi al SC Alinmar Construct SRL, în perioada 2006 – 2015 a înregistrat în evidenţa contabilă a celor două societăţi comerciale cheltuieli care aveau la bază operaţiuni fictive. Prin această manevră afaceristul slătinean a urmărit reducerea bazei impozabile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de peste 3.174.918 lei (peste 31 de miliarde de lei vechi). Pe parcursul cercetării penale, inculpatul a achitat jumătate din prejudiciul infracţional, respectiv 1.560.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here