Institutul Elie Wiesel, mesaj ferm pentru Darius Vâlcov: ‘Aceste postări pot încuraja derapaje grave’

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” reacționează după ce Darius Vâlcov, unul dintre oamenii lui Liviu Dragnea și eminența cenușie a programului economic al PSD, a postat pe Facebook un clip care sugerează că #rezist și Forumul Democratic al Germanilor din România sunt organizații naziste, iar în același clip apare și o poză în care președintele Klaus Iohannis are o mustață precum Hitler.

Citește și Vâlcov a fost consultat psihiatric. Certificatul medico-legal a ajuns la presă, dar nu l-a publicat nimeni

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Institutului îi transmit lui Vâlcov faptul că gestul său reprezintă o infracțiune.

”Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a luat la cunoștință, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Vâlcov, l-a făcut pe pagina sa de Facebook prin care îl înfățișează pe președintele Klaus Iohannis în chip de Adolf Hitler folosind în postare și alte elemente specifice nazismului.

Astfel de postări, făcute de către un demnitar al statului pot atrage după sine și încuraja totodată derapaje grave.

Reamintim că promovarea, în spațiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”, se arată în mesajul reprezentanții Institutului „Elie Wiesel”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here