Ministerul Muncii pregăteşte noi ajutoare sociale. Cine le va primi

Ministerul Muncii pregătește un proiect de Ordonanţă care prevede că persoanele concediate din sectorul suin, în special din cadrul fermelor de porci, vor primi la cerere un ajutor financiar de 500 de lei lunar, timp de şase luni de la data concedierii, pentru care nu vor fi plăti impozit sau contribuţii sociale.   

Ministerul se așteaptă la un impact bugetar de aproximativ 1 milion de lei, informează profit.ro.

Totul în contextul în care circa 1.000 de persoane și-au pierdut locurile de muncă din cauza răspândirii pestei porcine africane. Primele estimări ale patronatelor din industria cărnii arată că aproape 2.000 de muncitori vor rămâne fără loc de muncă.

Proiectul vizează “asigurarea cadrului legal şi instituţional pentru acordarea unei măsuri de protecţie socială persoanelor concediate din cadrul societăţilor din sectorul suin a căror activitate a fost afectată de virusul pestei porcine africane”, arată Ministerul Muncii.

Cererile pentru compensaţie vor trebui depuse de persoana concediată la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în termen de 30 de zile de la data încetării contractului de muncă.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here