Document oficial: Creșterea porcilor ar putea fi interzisă în gospodăriile din România

Creșterea porcilor ar putea fi interzisă în gospodăriile din România. Autoritățile s-ar pregăti să ia o decizie în acest sens, potrivit agrointel.ro, care prezintă un document ce cuprinde o serie de măsuri aprobate de responsabilii statului în contextul epidemiei de pestă porcină africană.

Măsurile, care ar fi fost prezentate de președintele ANSVSA, după discuțiile purtate în cadrul Grupului Național de Experți privind combaterea și răspândirea peste porcine africane, includ sacrificarea controlată a porcilor și interzicerea repopulării. Astfel, oamenii care plănuiau să cumpere alți porci cu banii primiți despăgubire după sacrificarea animalelor afectate de pesta porcină, nu vor mai putea face acest lucru.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un document care are statut ”nesecret”, care a fost elaborat pe 29 august, însă prevederile lui nu au fost popularizate.

În spațiul public s-a vorbit despre posibilitatea de interzicere a creșterii porcilor în gospodării încă de la apariția primelor focare de pestă porcină africană în România, pe motiv că micii crescători de suine nu respectă normele de biosecuritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here