Ministrul Apărării și ambasadorul SUA, întâlnire cu primarul Caracalului și cu deputatul Dan Ciocan/ Galerie FOTO

Prezenți, marți, la Baza Nato de la Deveselu, unde au fost comemorate victimele atentatelor care au avut loc la 1 septembrie 2001 în SUA, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, au făcut și o vizită la Caracal, unde s-au întâlnit cu primarul orașului, Liviu Radu, și cu deputatul de Olt Dan Ciocan.

La întâlnire au participat și comandantul Unității de Sprijin Naval Deveselu, căpitanul Charlos Whashington, comandantul Bazei Militare 99 Deveselu, Răzvan Brătulescu, dar și alți militari. De asemenea, din partea gazdelor a mai participat Viorel Emil Rădescu, secretarul municipiului.

Oaspeții au purtat discuții cu reprezentanții autorităților locale despre viitoare proiecte de dezvoltare militară a zonei Caracal, dar și despre planuri de dezvoltare edilitară a zonei Comanca (Deveselu) – Vlădila.

„A fost o întâlnire foarte frumoasă și elegantă, am avut discuții frumoase și utile. Le-am mulțumit celor doi înalți oaspeți pentru creșa ridicată în Caracal cu fonduri americane. Ținând cont că la Caracal au fost, în trecut, mai multe unități militare, am purtat discuții și despre dezvoltarea militară a zonei, dar și despre alte proiecte, de această dată edilitare, precum introducerea sistemului de alimentare cu gaze pe segmentul Comanca – Vlădila”, a declarat primarul Caracalului, Radu Liviu.

Oaspeții au vizitat, apoi, Teatrul Național „Ștefan Iordache”, dar și fosta policlinică militară care, în viitor, va fi repusă în folosință pentru servicii medicale destinate militarilor.

„Această clădire a aparținut Ministerului Apărării și a funcționat ca policlinică pentru militarii din Caracal. În urmă cu vreo nouă ani a fost preluată, prin hotărâre de guvern, de consiliul local, însă ea, o dată cu înființarea Bazei NATO de la Deveselu, trebuie să revină Ministerului Apărării și să funcționeze, iarăși, ca o instituție medicală pentru militari, așa că se va întoarce în proprietatea și administrarea acestui minister”, a explicat deputatul Dan Ciocan.

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, sunt prezenți, marți, la Baza NATO de la Deveselu, unde au participat la comemorarea atentatelor din 11 septembrie 2001, din Statele Unite.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a subliniat, marți, că scutul antirachetă de la Deveselu este o ”facilitate pur defensivă” unde soldații români lucrează alături de cei americani pentru a asigura apărarea pe flancul estic al NATO, potrivit Hotnews. El a mai spus că România rămâne un partener de nădejde al SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here