OTRAVA din ghiozdan: Banalul SANDVICI cu care părinţii îi trimit pe copii la şcoală, PLIN de E-uri!

Sursa foto: indexhouse.rs

Specialiştii avertizează că până şi banalul sandvici pe care părinţii îl dau copiilor, la pachet, pentru şcoală, poate fi plin de substanţe nocive.

InfoCons atrage atenţia că produsele tip tip șuncă de Praga, pâine integrală și unt conţin multe E-uri, astfel că vom regăsi între 4 şi 15 E-uri într-un sandvici.

Multe dintre acestea se pot regăsi și în alte produse pe care le consumăm de-a lungul zilei, astfel încât putem ajunge să consumăm același E de 3-4 ori pe zi.
În cazul în care doriți, totuși, să preparați o astfel de gustare, este recomandat să folosiți unt, deoarece niciunul din produsele studiate nu au prezentat E-uri.

Mai mult, în 100 de grame de sandvicvi putem regăsi aproape întreaga cantitate de sare recomandată pentru toată ziua (5 grame) sau chiar o putem depăși.

“Ceea ce este clar este că într-un sandviș putem găsi puține sau multe E-uri, la fel ca în pâine, în unt/margarină, în felia de parizer/șuncă/salam, în muștar/ketchup/maioneză (după gust, cum ar spune bucătarul). Găsim și sare în pâine, unt, șuncă, ketchup/muștar și de cele mai multe ori putem găsi și zahăr în pâine, unt, felia de șuncă sau ketchup/muștar. Așadar, pe lângă ceea ce credem noi că înseamnă un sandviș, haideți să ne imaginăm cum se adună E-urile, sarea și zahărul, și să vedem că, odată mâncat sandvișul, e posibil să fi ajuns la limita maximă dintr-o zi și cu sarea, și cu zahărul, dar poate și cu E-urile. Haideți să ne gândim fiecare de 2 ori mai ales când facem un sandviș pentru cei apropiați”, spune Sorin Mierlea, președintele InfoCons, potrivit libertatea.ro.

“Și nu uitați, să citim pe etichete și modul de depozitare al produsului, deoarece am putea pune în sandviș un produs ce necesită o anume temperatură și, ținut prea mult în ghiozdan sau în geantă, să ajungă să ne facă rău. Așadar, citește eticheta și fii informat!”, a adăugat Sorin Mierlea.

Potrivit calculelor Libertatea, “pacheţelul” unui elev depășește de două ori alocația lunară a copilului. Astfel, suma minimă ar fi undeva la 140 de lei/lunar, iar cea maximă poate ajunge până la 250 de lei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here