Prima reacție a ministrului Șova, propus pentru remaniere de Dragnea și salvat de Iohannis: Am deranjat cuiburi de viespi și nu am făcut înțelegere cu Rădoi de la Metrorex, cum au făcut alții

Lucian Șova, unul dintre cei doi miniștri a căror cerere de revocare a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, a declarat că a “căzut la mijloc”.

Șova a afirmat într-un interviu pentru Capital că el își continuă activitatea la minister și că până acum nu i s-a cerut demisia de către Liviu Dragnea deși este convins că a deranjat „cuiburi de viespi”.

”Nu mi s-a cerut oficial demisia. Demisia poate fi o soluţie, dar oficial nu mi-a cerut-o nimeni. De asemenea, nu mi s-a reproşat activitatea de la minister. Eu îmi continui programul normal. Azi am fost la întâlnirile stabilite, particip la Guvern împreună cu doamna prim-ministru la întâlnirea cu importanţi lideri ai PE în perspectiva preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE. Deocamdată, eu îmi fac treaba aici. Cred că am căzut la mijloc. Știu însă că am deranjat cuiburi de viespi pe care nu le-a deranjat nimeni timp de 20 de ani. Nu sunt fericiţi nici antreprenorii care au de dat bani statului român pentru că am cerut să li se calculeze penalităţi pentru că au întârziat lucrările la autostrăzi, nu şi-au făcut treaba. Niciunul nu e fericit, dar pe şantiere se lucrează. De frică”, a declarat pentru Capital Lucian Șova.

El subliniază că nu a făcut nici înţelegeri cu nimeni, ”aşa cum au făcut unii cu Ion Rădoi (şeful sindicatului de la Metrorex, n.r.), chiar înainte să ajungă miniştri”.

”Nu e comod nici faptul că am cheltuit banii şi cer mai mulţi. Spre exemplu, am cerut bani mai mulţi pentru infrastructura feroviară, e nevoie de mai mult pentru investiţii, iar rectificarea care vine nu arată încurajator pentru infrastructura de transport”, a adăugat Șova.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here