Libertatea: Firma Laviniei Şandru încasează 24.000 de euro de la TVR pentru cele 12 episoade pe care le realizează pentru o emisiune de interviuri

Lavinia Şandru este unul din noile nume apărute în grila de toamnă a televiziunii publice. Fosta prezentatoare de la Realitatea TV a fost adusă pentru a realiza o emisiune în care va intervieva personalităţi din România, pentru a le afla „hobby-urile şi poveştile nedescoperite”.

Jurnaliştii de Libertatea au descoperit cât plăteşte TVR pentru această emisiune care va avea 12 ediţii. Ineditul vine din faptul că TVR nu a încheiat contract direct cu Lavinia Şandru ci cu firma acesteia, SC Stratcom Media and Film, căreia îi plăteşte 24.000 de euro.

Astfel, Libertatea arată că televiziunea publică plăteşte câte 2.000 de euro pentru un episod care conţine un interviu de 30 de minute.

Ciudăţenia contractului este că se situează la limita superioară a plafonului de 25.000 de euro. Este o cifră importantă. Orice contract care depăşeşte suma de 25.000 de euro trebuie adus în discuţia Consiliului de Administraţie. Orice este sub 25.000 de euro poate fi decis de către conducerea executivă a TVR, fără a mai da socoteală cuiva, scrie Libertatea.

Contactată de Libertatea, Lavinia Şandru a confirmat că SC Stratcom Media and Film este firma ei şi că aceasta produce integral emisiunea. Nu a dorit să comenteze însă aspectele financiare.

„Eu nu am voie să vorbesc despre acest parteneriat, pentru că este confidenţial. Dacă era vorba pur şi simplu despre această emisiune, vă puteam spune orice, dar nu am voie să vorbesc despre datele economice”, a declarat Lavinia Şandru, pentru sursa menţionată.

Libertatea a scris, joi, şi că jurnalistul Ionuț Cristache, cel care „realizează principalul talk-show al postului public de televiziune, câștigă nu mai puțin de 26.377 lei net, adică 5.650 euro/lunar în mână.

Lavinia Şandru a lucrat până acum aproape un an la Realitatea, post TV cu datorii de peste 100 de milioane de lei la bugetul de stat.

Şandru a divorţat de Darius Vâlcov înainte ca acesta să fie implicat în ancheta DNA de corupţie. Totuși, Vâlcov a chemat-o ca martor în procesul în care, la prima instanță, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Lavinia Șandru a susținut în fața judecătorului că ea și Vâlcov și-au făcut nunta în trei locații și de la fiecare a obținut în jur de 200.000 de euro. Cea mai mare sumă au primit-o la Neptun: 330.000 de euro. Și la botez au primit bani buni, ”dar am avut și cheltuieli”. Ea a recunoscut că și-a trecut în declarația de avere doar ”o mică parte” din aceste sume.

Informațiile au fost făcute publice la acea vreme de către jurnalistul Ionel Stoica, pe pagina sa de Facebook:

”Si Lavinia Sandru, fosta sotie a lui Valcov, a dat o declaratie de martor, tot la solicitarea fostului ministru. Ea a explicat ca la nunta a avut sute de invitati, au facut-o in 3 locatii (Neptun, Slatina si Targu-Mures), iar darul a fost mare. 

Lavinia Sandru: “Pentru 2005-2007 au fost sume mari obtinute din darul de nunta, in jur de 200.000 de euro. Cea mai mare suma a fost la Neptun, spre 300.000-330.000 de euro. La botez, care a avut loc in Bucuresti, am obtinut tot in jur de 200.000 de euro, dar am avut si cheltuieli”.

Pentru ca Sandru era deputat in acea perioada a urmat intrebarea fireasca.

Curtea Suprema: Ati declarat aceste sume de bani?

Lavinia Sandru: Stiu ca o mica parte din acestea le-am notat in declaratia de avere. Era o suma pe care am hotarat sa o depozitam pe carduri si sa facem plati. Cred ca era vorba de 150.000-200.000 de euro”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here