Klaus Iohannis, atacuri în rafală la adresa la adresa lui Dăncilă: Doamna premier CONFUNDĂ Guvernul cu partidul. Această manieră o cunoaştem de la regimul care s-a încheiat în ’89

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat vineri noi atacuri la adresa actualei guvernări. Şeful statului a criticat-o în termeni foarte duri pe premierul Viorica Dăncilă, după ce aceasta a sesizat Curtea Constituţională (CCR), pe tema refuzului său de a accepta remanierea guvernamentală.

Klaus Iohanis a susţinut că „de facto, România nu are prim-ministru”.

„Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul.(…) Putea doamna premier să se prezinte la mine cu niște argumente (privind remanierea guvernamentală, n.r.). Mai menționez un lucru care deranjează: a venit cu o solicitare de remaniere fără nici un fel de explicație, fără să spună public de ce vor fi revocați (miniştrii, n.r.). Revocarea e o sancțiune politică, nu e o mișcare de plăcere. Doamna premier avea obligația să explice în fața națiunii”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

„Doamna premier confundă Guvernul cu partidul. E normal să discute în partid aceste chestiuni, dar e anornal ca premierul să nu vină să explice națiunii de ce revocă miniștri”, a mai afirmat şeful statului, subliniind: „Această manieră de a încerca să conducă statul de la partid o cunoaștem de la un regim care s-a încheiat în decembrie 1989”.

Preşedintele a mai susţinut că „doamna premier nu are deloc răbdare”, explicând că Viorica Dăncilă „nici nu a așteptat, după prima solicitare de remaniere, să îi spun de ce nu revoc, mi-a trimis a doua solicitare de revocare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here