ALERTĂ AVIATICĂ! Zeci de români, BLOCAŢI pe aeroport: Anunţ de ultim moment al autorităţilor

Haos pe cel de-al doilea mare aeroport din Marea Britanie după ce forţele de ordine au depistat două drone deasupra pistelor de aterizare. Aeroportul  Gatwick (Londra) a sfătuit călătorii să verifice situaţia zborurilor joi, după ce mai multe curse au fost suspendate, scrie The Guardian.

Conducerea aeroportului a decis să oprească toate zborurile până când autorităţile termină investigaţiile. Gatwick şi-a cerut scuze pentru suspendare dar a adăugat că siguranţa pasagerilor este prioritară.

La ora locală 03:00 Gatwick a anunţat că aeroportul s-a redeschis, însă 45 de minute mai târziu aeroportul a fost închis din nou din cauza depistării unor noi drone.

„Din păcate o nouă depistare de drone în apropierea aeroportului a determinat ca pistele să fie închise din nou începând cu 03:45”, se arată într-un comunicat postat pe Twitter de Gatwick.

„Lucrăm pentru a oferi pasagerilor afectaţi cazări la hoteluri şi să îi transportăm la Gatwick pe cei care au aterizat la alt aeroport”, este adăugat în comunicat.

Zeci de români sunt blocaţi, anunță Antena3. Oamenii ar fi trebuit să urce la bordul unui avion WizzAir cu destinaţia Bucureşti, dar aeroportul a fost închis.

Peste 20 de zboruri au fost redirecţionate către aeroporturi din Marea Britanie şi Europa, inclusiv Manchester, Liverpool, Paris, Birmingham şi Amsterdam, conform flightradar24.

Pe reţelele sociale mai mulţi pasageri s-au plâns că au fost nevoiţi să stea peste două ore în avion cât timp au aşteptat ca Gatwick să îşi redeschidă pistele.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here