VREMEA în intervalul 27 decembrie 2017 – 6 ianuarie 2018. Temperaturi negative și ninsori în mai multe regiuni

Sursa foto: b1.ro

Dacă în perioada Crăciunului şi de Sfântul Ştefan se anunţă vreme deosebit de caldă, la final de an, probabilitatea de apariție a precipitațiilor, inclusiv ninsori, este mare în toată ţara, se arată în datele Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

MUNTENIA
Până la începutul anului 2019, regimul termic nu va avea variații semnificative și va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în medie între 2 și 4 grade și minime între -4 și -1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o răcire ușoară, astfel valorile diurne să tindă spre medii de 0 grade, iar cele nocturne spre o medie în jurul valorii de -6 grade. Precipitații slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

BANAT
Pe 28-29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 4-5 grade. În a doua jumătate a intervalului, tendința va fi de răcire ușoar și treptată, până la o medie a temperaturilor maxime de 0…1 grad. Evoluția va fi asemănătoare și în ceea ce priește temperaturile minime; intervalul debutând cu o scădere de aproximativ 4 grade, astfel până spre finalul săptămânii media acestora vă oscila între -2 și 0 grade, ca în a doua săptămână acceași tendință de răcire să aducă minime regionale de -6…-4 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ în prima zi a intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține pe parcursul întregului interval.

CRIŞANA
Pe 28-29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 3-4 grade. Minimele termice vor fi mai ridicate până pe 30 decembrie, cu o medie -3…-1 grad. Pentru a doua săptămână tendința de răcire se va resimți și la valorile minime, media urmând să coboare la -6 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

TRANSILVANIA
Până la finalul săptămânii în curs, media maximelor va crește la 1-2 grade și nu vor mai fi variații semnificative. La începutul lunii ianuarie este prognozată o nouă scădere a temperaturii, ce va aduce maxime ușor negative, în medie, de -3 sau -2 grade, până la o medie regională a acestora de -8 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână.

MARAMUREŞ
Până la finalul acestei săptămâni, temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 1-2 grade și nocturne de – 2 sau -1 grad. În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4 sau -3 grade, până în jurul a -8 grade. În prima zi vor fi precipitații însemnate cantitativ, dar probabilitatea că temporar să apară precipitații, în general slabe cantitativ și în restul intervalului va fi ridicată.

MOLDOVA
În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3 sau -2 grade, iar cea a minimelor de la -4 sau -3 grade, spre -8 sau -7 grade. Precipitații local moderate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar probabilitatea că temporar să apară precipitații, slabe cantitativ și în restul intervalului va fi ridicată.

DOBROGEA
Până la începutul anului 2019, temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 2-4 grade și nocturne de -2-0 grade. După data de 2 ianuarie este posibilă o ușoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0-1 grad și ale minimelor de -4 sau -3 grade. Precipitații slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

OLTENIA
Până la începutul anului 2019, temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi apropiată de cele specifice perioadei, în medie cu valori diurne de 3-5 grade și nocturne de -3 sau -1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o ușoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0…2 grade și ale minimelor de -5 sau -4 grade. Vor fi precipitații slabe cantitativ în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse, posibil și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

LA MUNTE
Pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atât pe timpul zilelor, cât și în cursul nopților. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între -10 și -2 grade, iar media minimele se va încadra între -12 și -6 grade, nopțile cele mai reci fiind cele din perioada 4-6 ianuarie. Precipitații vor fi însemnate cantitativ temporar și pe arii restrânse.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here