Purtătorul de cuvânt al PPE, mesaj pentru Guvernul Dăncilă: Cum trebuie să fie miniștrii români pentru a avea o președinție de succes a Consiliului UE

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al Partidului Popularilor Europeni explică, într-o postare pe Facebook, cum ar trebui să fie miniștrii români pentru a avea o președinție de succes a Consiliului Uniunii Europene.

Liberalul a publicat o listă cu cerințele care ar trebui să fie îndeplinite de membrii Guvernului, precizând că unii dintre miniștrii Cabinetului Dăncilă nu ar fi capabili să facă față unor sarcini de acest fel.

„1. În primul rând, trebuie să fie oameni politici puternici, pe propriile picioare, capabili să ia decizii politice. Când vor conduce ședințele Consiliului Uniunii Europene, miniștrii Guvernului Dăncilă se vor confrunta cu negocieri lungi și cu situații neprevăzute. Anul trecut, când eu am negociat cu Consilul bugetul Uniunii Europene, am avut 18 ore de negocieri fără pauză. După câteva ore de negocieri, discuțiile ajung de multe ori în puncte pe care nu le poți anticipa înainte de începerea discuțiilor și trebuie sa fii capabil să iei decizii în situații neprevăzute. Nu va fi suficient ca miniștrii Guvernului Dăncilă să recite la începutul ședinței de pe o foaie de hârtie aprobată în sediul de partid din Kiseleff.

2. Trebuie să cunoască situația în toate cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene. Miniștrii Guvernului Dăncilă vor trebui să conducă negocierile în așa fel încât soluțiile obținute să fie bune pentru toate statele membre ale Uniunii Europene. Pentru a fi capabili să facă acest lucru, ei trebuie să cunoască situația din fiecare țară europeană. Nu am auzit-o până acum pe Carmen Dan vorbind despre securizarea frontierei dintre Grecia și Turcia, despre migrația dinspre Maroc spre Spania sau mergând în vizită la Europol. Nici pe Petre Daea nu l-am văzut pricepându-se la situația agriculturii din Finlanda, Irlanda sau Portugalia.

3. Trebuie să fie cunoscuți de omologii lor, de comisarii europeni cu care lucrează și de europarlamentarii cu care vor negocia. Opt miniștri din Guvernul Dăncilă au fost puși în funcție în urmă cu mai puțin de două luni de zile. Nu îi cunoaște nimeni în Europa.

4. Trebuie să respecte valori europene”, scrie Mureşan pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here