Florin Cîțu despre ‘taxa pe lăcomie’: ‘Dragnea SUBORDONEAZĂ politic BNR!’

Taxa pe activele financiare (supranumită şi “taxa pe lăcomie”) are scopul subordonării politice a Băncii Naţionale a României (BNR) de către Liviu Dragnea, Darius Valcov şi Eugen Teodorovici, a precizat senatorul PNL, Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook, de luni.

“Taxa pe activele financiare ale băncilor are un singur scop- să subordoneze politic BNR!Dragnea, Valcov, Teodorovici nu ţintesc sistemul bancar. Ei vor să pună botniţa BNR. Puteau foarte uşor să taxeze activele. Dar au legat taxa de nivelul ROBOR cu un scop clar. Cei trei analfabeţi economici vor să anuleze deciziile de politica monetară”, a scris Florin Citu.

“Dragnea subordonează politic BNR!”, a adăugat senatorul PNL.

Florin Cîțu a adăugat că, de fapt, prin măsurile fiscale aplicate s-ar urmări “băgarea sub preş a economiei” şi că ele ar face parte dintr-un plan pus la punct încă din anul 2016.

Şi mai simplu, vor să bage sub preş dezastrul din economie. Eu nu cred că sunt atât de proşti încât să nu ştie că nu poţi să controlezi piaţă. Încerci să controlezi o piaţă reglementată şi apare alta nereglementata. Ţinta este independentă BNR. Iar în aceste zile asistăm la al doilea val dintr-un plan pus la punct încă din 2016 de subordonare politică a BNR!”

Nu în ultimul rând, senatorul a indicat faptul că, în ciuda promisiunilor de a nu introduce noi taxe, coaliţia PSD-ALDE a făcut exact opusul încă de la preluarea puterii.

“În primul rând trebuie să nu uităm: PSD+ALDE mint, mint, mint.

De doi ani de zile spun că nu introduc taxe şi de doi ani de zile introduc taxe şi accize.”

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here