Cu ce sunt pregătite autoritățile din Slatina să intervină în această noapte cu ninsori și viscol

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei care intră în vigoare miercuri seară și care vizează și județul Olt, fapt care a făcut ca autoritățile slătinene să intre în alertă.

Potrivit viceprimarului Claudiu Stăncioiu, la Slatina vremea rea va fi înfruntată cu 18 utilaje ale Salubris și cu cele ale SC Dezvoltare Urbană SRL, pregătite să deszăpezească străzile orașului.

Sunt pregătite, de asemenea, peste 30 de tone de sare care va fi împrăștiată în zonele care pot deveni periculoase.

De asemenea, peste 100 de oameni, de la Salubris și Dezvoltare Urbană, sunt pregătiți să intervină.

„În afară de toate acestea, putem suplimenta utilajele la nevoie, dacă situația o va cere”, a declarat viceprimarul Stăncioiu.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei care intră în vigoare miercuri seară și care vizează și județul Olt. Atenționarea este valabilă în perioada 9 ianuarie, ora 22.00 – 11 ianuarie, ora 12.00.

Informarea a fost transmisă către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale celor 112 localități din județ și către instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de zăpezi și viscol și societățile care se ocupă de deszăpezirea drumurilor din județ, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here