Elevi și cadre didactice de la Școala „Nicolae Titulescu” Caracal, vizită în Italia în cadrul proiectului „Spiritul responsabilității pentru mediu” (Erasmus+)/ FOTO

Primele acțiuni din cadrul proiectului Erasmus+, ”The Spirit of Responsibility for Environment” (Spiritul responsabilității pentru mediu), la care au participat și reprezentanți ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din Caracal, a avut loc în perioada 9-15 decembrie 2018, în Italia, țară coordonatoare.

Întreaga echipă participantă la activitățile desfășurate în Bardolino și Lazise a fost formată din profesori și elevi din Slovenia, Italia, Grecia, România și Turcia au participat la activitățile care s-au desfășurat în Bardolino și Lazise, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Caracal fiind reprezentată de două cadre didactice și de șase elevi.

„Luni, 10.12.2018, am vizitat școala, cabinete, centrul istoric din Lazise, a avut loc o întâlnire cu primarul din Lazise, elevii au asistat la ore, iar după amiază am vizitat Centrul Cultural din Verona.

Marți, elevii au prezentat școala și țara din care provin. O grupă de elevi a asistat la ore și au mers la teatru, cealaltă grupă a mers la patinoar și a participat la un workshop în școală. Profesorii au vizitat Muzeul Vinului și Muzeul Uleiului de Măsline.

Miercuri s-a vizitat orașul Brescia, și anume un parc ambiental bio, ghidul provocându-i pe elevi la diverse experimente cu apa. A urmat vizitarea unui amfiteatru roman.

Joi am avut prilejul să vizionăm diferite aspecte referitoare la faună, vânătoare, pescuit, târguri din vechime, la Muzeul Mediului din Cisano. A avut loc o întâlnire cu Consiliul Municipal al elevilor din Bardolino, fiind prezent și primarul acestei localități. În urma voturilor elevilor, din cele 5 țări partenere, s-au ales mascota proiectului (caretta realizată de Italia) și logo-ul (Slovenia).

Vineri am putut vedea diverse tipuri de pești, mamifere și plante marine din acvariile amenajate în centrul acvatic Sealife. Elevii au participat la workshop și au amenajat mici acvarii, iar seara am participat împreună la un concert de Crăciun în Lazise”, a relatat Gabriela Gherasim, unul dintre cei doi dascăli din Caracal.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în Grecia, în localitatea Patras, în februarie 2019.

„Toate activitățile la care am participat au constituit un interesant și util schimb de bune practici”, a concluzionat Gabriela Gherasim.

Principalul obiectiv al proiectului este schimbul de bune practici referitoare la mediul înconjurător, aceasta incluzând schimburi de experiență între școli, între elevi și profesori și realizarea de activități comune, având ca scop păstrarea unui mediu curat și sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here