Victor Ponta o vrea pe Corina Crețu pe listele de europarlamentare ale Pro-România: Cine va deschide lista în alegeri

Sursa foto: b1.ro

Fostul premier Victor Ponta pregăteşte strategia partidului său pentru primele alegeri în care va fi testată formaţiunea. Preşedintele Pro-România a declarat că îşi doreşte să obţină în urma alegerile europarlamentare trei sau patru mandate. 

“Îmi doresc şi sper şi cred la modul realist că trei-patru dintre colegii noştri pot să meargă acolo. Cred că cel mai important e cine sunt respectivii. Dacă trimitem acolo nişte oameni să ia un salariu şi să nu-i mai vedeţi vreodată şi să dea declaraţii, e frumos, nu e rău, dar la Pro România nu ne permitem chestia asta. Trebuie chiar să trimitem trei-patru oameni care sunt cunoscuţi deja la Bruxelles, care ştiu ce înseamnă activitate europeană şi care să reuşească în comisiile parlamentare, în plen, în diverse proiecte să aibă succes în activitate”, a declarat Ponta, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, conform Agerpres

Acesta a reiterat dorinţa de a o avea pe Corina Creţu, actualul comisar european, candidat pe listele Pro-România.

“Îmi doresc foarte tare şi sper cât mai curând că veţi avea răspunsul pozitiv la această întrebare, nu negativ”, a spus Ponta.

Cu toate acestea, Victor Ponta va fi primul pe lista formaţiunii sale, dar nu prea a ajunge europarlamentar ci pentru a “legitima” lista.

“Eu voi fi pe primul loc pe listă, ca să arăt că legitimez candidaţii şi ca să pot să fac campanie, însă voi rămâne în Parlamentul de la Bucureşti. E frumos la Bruxelles, dar totuşi e mai mare nevoie de mine la Bucureşti, însă ceilalţi candidaţi vor fi oameni care ştiu ce înseamnă Uniunea Europeană, care ştiu ce înseamnă proiecte de dezvoltare, care reprezintă România şi chiar regiunea dumneavoastră şi zona cât mai bine”, a precizat Victor Ponta.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here