Ion Toma, în tandem cu prim-vicepreședintele PNL Olt, Marian Vasile. Vor încasa 6,5 milioane lei din bani publici

Fostul senator Ion Toma, un vechi abonat la banii publici prin firma pe care o controlează, a intrat în afaceri cu actualul prim-vicepreședinte al PNL Olt, Marian Vasile, fost membru PMP.

Cei doi au obținut, prin asocierea firmelor pe care le controlează (Toma prin fiul lui, Vasile prin tatăl său), un contract de peste 6,5 milioane de lei, pus la bătaie de Primăria Grădinari, pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și înființare a unui sistem de canalizare menajeră într-un sat al comunei, Satu Nou. Surse apropiate comisiei de licitație susțin că cei doi ar fi avut dinainte siguranța că vor câștiga contractul.

Vorbim de SC SCADT SA, înființată în 1992 și care provine din fosta Intreprindere Județeană de Construcții și Montaj (IJCM) Olt, celebră prin zecile de contracte cu statul pe care le-a câștigat în perioada în care Ion Toma a fost senator, și de SC Danstub SRL, administrată de tatăl prim-vicepreședintelui PNL Olt Marian Vasile, Octavian Vasile, și ea cu un trecut dubios. De asemenea, la garnitura asocierii a fost adăugată și SC Man-San SRL, controlată de fosta șefă a Secției Drumuri Naționale Slatina, Vali Gorunescu, și ea cunoscută pentru contractele pe bani publici obținute în perioada în care ocupa respectiva funcție. Man-San SRL este cea care a semnat studiul de fezabilitate.

Licitația a fost lansată la sfârșitul lunii octombrie 2018, iar ofertele au fost deschise în 20 noiembrie 2018, după ce comisia a oferit răspunsuri pe detaliile tehnice solicitate de ofertanți, trei la număr. Aici, la răspunsuri, dar și la capitolul cerințelor tehnice, s-ar ascunde secretul pentru care cei doi oameni politici care controlează Scadt și Danstud ar fi fost aproape siguri că firmele lor vor semna, până la urmă, contractul. Ceea ce s-a și întâmplat, pentru că cele două companii asociate au fost desemnate, în 10 ianuarie, câștigătoare, contractul fiind atribuit în 23 ianuarie.

„Mici” nepotriviri

Deși în sistemul SICAP apare ca lider al asocierii Danstub SRL, la secțiunea de atribuire a contractului apare Scadt SA.

De asemenea, deși în SICAP apare ca dată a atribuirii contractului data de 23 ianuarie 2019, contractul a fost semnat, de fapt, mai devreme, în 16 ianuarie 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here