Maia Sandu: Aceste alegeri sunt cele mai nedemocratice din toată istoria. Abuzurile guvernării sunt sufocante. Noi, liderii Opoziției, suntem urmăriți și avem suspiciuni rezonabile să credem că regimul a încercat să ne otrăvească

Sursa foto: b1.ro

O imagine cu adevărat cutremurătoare asupra scenei politice din Republica Moldova este descrisă de liderul pro-european Maia Sandu, într-un interviu pentru contributors.ro. Pe 24 februarie vor avea loc alegeri parlamentare ce vor constitui un punct de cotitură pentru destinul acestei țări. Campania electorală este una extrem de murdară, acuzațiile lansate de liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate fiind mai mult decât îngrijorătoare.

”Aceste alegeri sunt cele mai nedemocratice din toată istoria Republicii Moldova. Abuzurile guvernării au început cu mult înainte de începerea campaniei electorale și au devenit sufocante în aceste zile. Statul este capturat și instituțiile sale sunt folosite împotriva opoziției. Regimul actual a schimbat sistemul electoral în pofida obiecțiilor partenerilor externi, și-a subordonat administrația publică centrală și locală, și-a numit oameni loiali în pozițiile-cheie, inclusiv la Curtea Constituțională, la Comisia Electorală Centrală, în procuratură, în instanțele de judecată și folosește toate aceste resurse administrative pentru a frauda alegerile. Campania electorală este dominată de dezinformare și știri false. Televiziunile controlate de regim toarnă noroi peste opoziția proeuropeană zilnic, acuzându-ne în mod fals de trădare de patrie, de furtul miliardului, de legături cu tot felul de personaje obscure, de ruperea relațiilor cu instituțiile europene și multe alte lucruri de care, în realitate, se face vinovată actuala guvernare. O campanie masivă de dezinformare se duce și în spațiul online. Săptămâna trecută, compania Facebook a anulat câteva sute de conturi și pagini false din Republica Moldova și a declarat că o parte dintre acestea erau administrate de angajați ai guvernului.

În același timp, activiștii noștri sunt hărțuiți de către autorități, iar alegătorii sunt amenințați că își vor pierde locul de muncă sau le va fi închisă afacerea dacă vor sprijini în campanie sau vor vota pentru Blocul ACUM. Reprezentanții poliției vin la întâlnirile noastre ca să facă poze cu cei care au curajul să participe la ele, după care acești oameni sunt supuși la tot felul de presiuni. Noi, liderii opoziției, suntem urmăriți de poliția criminală, ne sunt interceptate convorbirile telefonice, a fost deschis un dosar penal pentru trădare de patrie în care figurează numele meu și cel al lui Andrei Năstase și avem suspiciuni rezonabile să credem că regimul a încercat să ne otrăvească. Sunt acestea alegeri libere și corecte? Nu. Alegerile parlamentare din acest an sunt o farsă”, a declarat Maia Sandu, într-un interviu pentru contributors.ro.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here