Unul dintre cei doi medici slătineni băgați în pușcărie pentru ucidere din culpă a fost ELIBERAT

Medicii Paul Tusciuc (stânga) și Paul Iancu

Unul dintre cei doi medici slătineni condamnați definitiv la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă în cazul copilului mort după ceea ce trebuia să fie o banală operație la mână a fost eliberat condiționat.

Este vorba de medicul Paul Iancu, care a ieșit la pensie înainte de condamnare și care a primit, ca și fostul său coleg Mircea Tusciuc, trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă.

Soluția de eliberare condiționată pronunțată în cazul lui Paul iancu a fost luată recent de Tribunalul Mehedinți, la doar un an de la încarcerare.

„Admite contestaţia formulată de petentul – condamnat Iancu Paul, împotriva sentinţei penale nr. 176/04.02.2019, pronunţată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin în dosarul nr. 652/225/2019. Desfiinţează parţial sentinţa atacată şi rejudecând: Admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Iancu Paul. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat, Iancu Paul din executarea pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 681/2017, pronunţată de Judecătoria Slatina. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului condamnat, Iancu Paul de sub puterea mandatului nr.834/2018, emis de Judecătoria Slatina dacă nu este privat de libertate în altă cauză”, se arată în hotărârea Tribunalului Mehedinți.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, în 4 aprilie 2018, sentința în dosarul în care medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost judecați, pentru a doua oară, pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Externat în primă fază, copilul a fost readus la spital în aceeaşi zi de mama sa, pentru că micuţul nu se simţea bine. Medicul Tusciuc a decis a doua zi să îi amputeze braţul. Ulterior, din cauza complicaţiilor intervenite, copilul a decedat.

Ambii medici au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce magistrații craioveni au respins apelurile celor doi și l-au admis pe cel al procurorilor declarat împotriva sentinței Judecătoriei Slatina, care pronunțase pedepse la închisoare cu suspendare în acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here