VIDEO/ DROGURI la ghivece în Slatina. Procurorii DIICOT au descoperit o plantație de cannabis indoor în locuința unui tânăr

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Olt au efectuat, în această dimineață, sub coordonarea procurorilor DIICOT, o percheziție la locuința unui bărbat din Slatina bănuit de trafic și consum de droguri, unde a fost descoperită și indisponibilizată o plantație de cannabis indoor, ce cuprindea 59 de ghivece cu 63 de plante și o instalație completă pentru însămânțarea și creșterea plantelor.

Organele de cercetare penală au intrat pe firul acestui caz după ce tânărul slătinean a cumpărat, prin intermediul unui site de profil, semințe de cannabis.

Potrivit procurorilor DIICOT Olt, după achiziție, slătineanul a plantat semințele la domiciliul său, înființând o cultură indoor de cannabis, urmând ca după ajungerea la maturitate a plantelor să le recolteze și să comercializeze mugurii de cannabis, cu suma de 50 lei/gramul, către diverse persoane de pe raza municipiului Slatina.

„La data de 14.03.2019, cu ocazia efectuării unei percheziții la domiciliul inculpatului, a fost identificată o cultură indoor de cannabis, constând în 59 ghivece ce conțineau 63 plante cannabis, în stadii diferite de creștere, cu înălțimi cuprinse între 10-35 cm, împreună cu un sistem complet de înființare și dezvoltare vegetație (surse curent 600 w, lămpi pentru creșterea indoor a plantelor, ventilator, aerotermă, îngrășăminte)”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

De altfel, polițiștii spun că, de anul trecut până acum, tânărul ar fi comercializat deja aproape un kilogram de cannabis către diverse persoane din Slatina.

Patru persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Acțiunile de joi s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here