Traian Băsescu, despre restructurarea Guvernului: Se va intra într-o criză pe care nici Constituția n-a prevăzut-o. Președintele va fi într-o situație fără precedent

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți, în cadrul Știrilor B1 Tv, că, în opinia sa PSD nu a renunțat definitiv la ideea restructurării Guvernului, iar dacă se va ajunge la un vot în Parlament, vom asista la o situație fără precedent, în care șeful statului va primi trei propuneri trecute de votul legilsativ, pe care le-a respins deja la remanierea directă. 

Întrebat dacă cei de la PSD au renunțat de tot la ideea restructurării, Traian Băsescu a răspuns: ”N-au renunțat, dar au renunțat să o facă acum între Paștele Catolic și Paștele Ortodox. Probabil vor reveni după 1 mai”.

”Această mișcare are un specific, este un element de absolută noutate în experiența prezidențială din 1992 încoace. PSD va încerca să vină cu cei trei, cu Nicolicea la Justiție pentru că e un dur care probabil s-a angajat să treacă o anume legislație, este Brăiloiu față de care foarte probabil au obligații și mai este doamna Oana Florea, posibil alte obligații mari.

Vor trece prin Parlament să spunem, numai că președintele va fi într-o situație fără precedent: să-i vină din Parlament trei propuneri de miniștri pe care dânsul i-a mai respins o dată. În mod legitim, președintele se duce cu ei de gât la Curtea Constituțională, pentru că este o situație care trebuie tratată”, a spus senatorul PMP.

Întrebat ce se poate întâmpla după ce situația ajunge în fața Curții Constituționale, Băsescu a explicat: ”E greu de spus. N-a mai existat un asemenea precedent în care președintele să se trezească venind prin Parlament cu trei propuneri pe care le-a respins deja la remanierea directă. Este fără precedent situația și este foarte important ce va spune CCR. Dar aici vom intra într-o criză și mai mare. Nu va fi o proununțare în 48 de ore a CCR. Va dura o lună, o lună și… pentru că e o speță complicată și va necesita o explicație extrem de complexă. Se va intra într-un soi de criză pe care nici Constituția n-a prevăzut-o, vor trece mai mult de 45 de zile până când această criză se închide. Rămâne să vedem, dar cert este un singur lucru. Cel care joacă este președintele și la primire, în poartă, Dragnea și Dăncilă stau și dau să prindă rachete și nu le pot prinde”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here