Coadă mare la Prefectura Olt pentru predarea voturilor. Unor persoane li s-a făcut rău. O femeie a ajuns la Urgențe cu convulsii/ FOTO+VIDEO

Sute de reprezentanți ai secțiilor de votare din Olt au avut și au parte de cozi lungi și de ore întregi de așteptare pe platoul din fața prefecturii, pentru predarea buletinelor de vot folosite la alegerile europarlamentare și la referendumul convocat de președintele țării, a proceselor verbale și a ștampilelor.

Și nu doar nervii președinților secțiilor de votare sunt puși la încercare, ci și ai șoferilor care circulă pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, unde traficul se desfășoară cu greutate din cauza microbuzelor și ale autoturismelor cu care au fost transportate materialele electorale, parcate pe marginea carosabilului.

„Vai de noi, avem de stat aici. E o corvoadă care se repetă de fiecare dată când se votează. Dacă mai-marii noștri nu vor să se introducă votul electronic; așa scăpăm și de cozile care se formează la secțiile de votare, și de cozile pentru predarea voturilor. Scăpau, săracii, și frații noștri din diaspora, că și ei au trecut prin chinuri groaznice. Iar unii dintre ei degeaba, că nici nu au apucat să voteze”, spunea, luni la prânz, unul dintre oamenii veniți din județ să predea buletinele de vot.

Unii dintre aceștia nu au mai putut să reziste după ore întregi de stat la coadă și au avut nevoie de ajutor medical după ce li s-a făcut rău. Ba chiar o femeie a fost transportată cu ambulanța la spital, după ce a fost cuprinsă de convulsii.

„De la ora 11.00, de când suntem noi aici, ne-am confruntat cu trei cazuri medicale. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au suferit lipotimii, iar o femeie a fost transportată la spital, pentru că avea convulsii”, au declarat membrii unui echipaj de la Ambulanță, prezent în fața prefecturii.

La calvarul așteptării sunt supuși și polițiștii și jandarmii însărcinați cu paza materialelor electorale transportate la Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here