Noi avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi, furtuni și grindină, până mâine. Oltul este vizat!

Noi avertizări meteo de vreme rea au fos emise, luni, de meterologi. Este vorba de un Cod Galben până marți și de un Cod Portocaliu, valabil, de asemenea, tot până mâine. Vor manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Oltul se numără printre județele vizate.

Codul Galben a intrat în vigoare luni, la ora 10.00, și este valabil până marți, la ora 10.00.

„În Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Codul Portocaliu va intra în vigoare azi, la ora 12.00, și va expira marți dimineață, la ora 06.00.

„În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here