Săptămâna Prevenirii Criminalității, marcată de polițiști cu elevii din Scornicești/ FOTO

Astfel, în cursul acestei zile, Polițiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Poliției orașului Scornicești, împreună cu luptători S.A.S., au marcat, luni, debutul Săptămânii Prevenirii Criminalității printr-o activitate de tipul “porți deschise”.

În cadrul acțiunii, elevilor Școlii Gimnaziale “Nicolae Coculescu” le-au fost prezentate echipamentele din dotarea Poliției Române, prilej de a afla o mică parte din secretele muncii de poliție.

În perioada 3 – 7 iunie, la nivel național se derulează cea de-a cincisprezecea ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității.

În cadrul evenimentelor organizate, polițiștii prezintă informații în domeniul prevenirii victimizării și delincvenței juvenile, a prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului sau prevenirii violenței domestice, precum și metodele prin care cetățenii pot fi în siguranță, oriunde aleg să-și petreacă timpul.

Scopul activităților este acela de a conștientiza necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Alături de parteneri din diverse domenii – autorităţi locale, unităţi de învăţământ, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media – polițiștii participă la dezbateri pe teme de interes, precum delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, siguranţa în mediul on-line, infracţiunile contra patrimoniului, infracţiunile comise cu violenţă și siguranţa rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here