Autoritățile din Olt evaluează pagubele produse de inundații pentru a solicita guvernului ajutoare de urgență pentru cei afectați

Prefectul de Olt, Silviu Neacșu, a solicitat, joi, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca pagubele produse de inundaţiile înregistrate în ultima perioadă la nivelul mai multor localități din județ să fie evaluate cât mai repede cu putință, respectiv joi, vineri și sâmbătă.

Va fi evaluat inclusiv gradul de „distrugere, deteriorare, afectare a locuinţelor şi/sau bunurilor de folosinţă îndelungată”.

De asemenea, prefectul județului a solicitat ca Raportul de sinteză prevăzut de legislație să fie prezentat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt până la data de 10 iunie, ora 12.00, iar Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială să înainteze Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale documentele prevăzute de HG nr.365/2019 privind acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații, până la data de 11 iunie, ora 16.00.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii olteni au desfășurat 15 misiuni în sprijinul populației din localitățile Caracal, Scornicești, Movileni și Teslui. S-a acționat pentru evacuarea apei din gospodării și pentru supraînălțarea malului pârâului Teslui Muntean.

Până în acest moment au fost raportate pagube în localitățile Caracal, Scornicești, Balș, Potcoava, Priseaca, Grădinile, Sâmburești, Cungrea, Bărăști, Teslui, Vulturești, Corbu, Tătulești, Movileni și Perieți.

În perioada următoare, prin ordin al Președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se va constitui o comisie care se va deplasa în teren pentru evaluarea pagubelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here