Muncă la negru în Slatina, Caracal și Tia Mare. Reprezentanții ITM au aplicat amenzi de peste 280.000 lei

Mai multe persoane care lucrau fără contract de muncă pentru trei angajatori au fost depistate, luna trecută, de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), la Slatina, Caracal și Tia Mare. Pentru o asemenea neregulă, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare totală de 140.000 de lei. Alte cinci sancțiuni de 147.000 lei au fost aplicate de inspectorii de muncă unor companii pentru diverse deficiențe constatate.

Cele mai multe persoane care prestau muncă la negru au fost depistate la Tia Mare, acestea lucrând pentru o companiei care activează în domeniul comerțului și care are punct de lucru în această localitate. Firma a fost amendată cu nu mai puțin de 100.000 de lei.

O altă persoană a fost descoperită la o firmă din Slatina, specializată în creșterea bovinelor, și o alta la o companie de protecție și pază din Caracal. Cei doi agenți economici au fost amendați cu câte 20.000 de lei.

„În luna mai 2019, inspectorii de muncă au identificat ;apte persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor trei agenți ecomonici care le foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Tot luna trecută, inspectorii de muncă au depistat alte peste 200 de deficiențe pentru care au aplicat cinci sancțiuni în valoare de 147.000 de lei și 99 de avertismente. Controalele au fost desăpșurate domeniile construcțiilor, comerțului cu amănuntul, transportului rutier de mărfuri și persoane și î domeniul agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here