Inundații în Olt/ Pompierii au intervenit toată noaptea la Scornicești să scoată apa din gospodării/Imagini dramatice

Ploaia căzută din senin joi seară a făcut prăpăd la Scornicești, unde zeci de gospodării au fost inundate. Pompierii au muncit toată noaptea să scoată apa din curțile oamenilor. Zona de nord a județului s-a aflat aseară, în intervalul 17.40 – 21.00, sub trei atenționări meteorologice de vreme severă imediată.

Abia în această dimineață, în jurul orei 06.20, pompierii au încheiat intervențiile în Scornicești, unde ploaia de aseară a inundat zeci de gospodării în satele Negreni și Mărgineni-Slobozia.

„Echipajele de pompieri care acționau în localitățile Negreni și Mărgineni-Slobozia au încheiat misiunile de evacuare a apei. În satul Negreni au fost inundate patru curți, iar în satul Mărgineni-Slobozia 20 de curți. Nu au fost afectate locuințe sau anexe gospodărești”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Zona de nord a județului Olt s-a aflat joi seară, în intervalul orar 17.40 – 21.00, sub trei atenționări de fenomene meteo imediate, caracterizate prin intensificări de scurtă durată ale vântului, căderi de grindină și de cantități de apă de aproximativ 25 – 30 d elitri pe metrul pătrat.

Într-un timp scurt, apa a inundat drumurile și zeci de curți la Scornicești, după cum se vede în imaginile de mai jos.

De altfel, zona a mai fost lovită de ploi torențiale și marți, când aproximativ 50 de gospodării din mai multe sate ale orașului Scornicești ( Mogoșești, Mărgineni-Slobozia, Bălțați și Bircii) au fost inundate. Pompierii au intervenit atunci ore întregi cu mai multe motopompe pentru evacuarea apei din curțile oamenilor (amănunte și imagini AICI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here