Primar din Olt, condamnat definitiv pentru DELAPIDARE. A luat bani din casieria primăriei!/ FOTO

Primarul comunei Perieţi, Costin Robert Vâlceleanu, a fost condamnat, joi, definitiv, de Curtea de Apel Craiova, la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost judecat pentru delapidare. 

Decizia Curții de Apel Craiova menține, așadar, sentința pronunțată anul trecut de Judecătoria Slatina, care l-a condamnat pe edil la 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare. În urma acestei sentințe, Costin Robert Vâlceleanu pierde mandatul de primar.

„În baza art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s – a folosit pentru săvârşirea infracţiunii – primar, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, se arată în sentința instanței.

Costin Vâlceleanu

Primarul comunei Perieți, Costin Vâlceleanu, a fost reținut pentru 24 de ore, în mai 2017, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina într-un dosar în care edilul avea să fie cercetat pentru delapidare și fals intelectual. Ulterior, Costin Vâlceleanu a fost plasat sub control judiciar. Edilul era acuzat, alături de alte patru persoane, că şi-a însuşit diferite sume de bani din casieria primăriei în baza unor facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi, în calitate angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestații sociale fictive, retrăgând şi însușindu-și sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here