Teatru de calitate, din nou, la Slatina: Actorii Teatrului „Tony Bulandra” pun în scenă „Visul lui Fundulea“

Slătinenii au parte din nou de teatru de calitate: joi, 13 iunie 2019, de la ora 19,00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” va fi pus în scenă spectacolul „Visul lui Fundulea“, în interpretarea actorilor Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Biletele au fost puse în vânzare începând de joi, la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu”.

În distribuție îi puteți revedea pe Liviu Cheloiu, Corneliu Jipa, Ioana Farcaș, Maria Nicola și Sebastian Bălăşoiu.

„Nu mulţi sunt cei care se încumetă să-l «remixeze» pe Shakespeare, cu toate că Shakespeare însuşi aplică pentru prima oară un astfel de tratament textelor sale şi lumii teatrului în general, folosindu-se de tehnica «teatrului în teatru». Căci, în fond, despre asta este vorba în «spectacolul» pe care îl pregătesc meşterii, în frunte cu Fundulea, în «Visul unei nopţi de vară» – un remix, o parodie genială a tragediei clasice, a stereotipurilor teatrale şi a celebrului orgoliu actoricesc”, scriu criticii.

În „Visul lui Fundulea”, intenţia parodică a lui Shakespeare este preluată şi dusă „până în pânzele albe”, devenind o altfel de redare a poveştii iniţiale, din perspectiva lui Fundulea cel Măgar, a meşterului plin de sine şi tăntălău, cu vise de vedetă şi de mare regizor, mereu bine intenţionat în ignoranţa lui. Comicul shakespearian este lăsat să se desfăşoare în întregime, să preia controlul asupra întregii poveşti şi întregului spectacol, într-o explozie de hilaritate care l-ar face mândru până şi pe Puck.

„Prea trista comedie și prea tragica moarte a lui Pyram și-a Thisbeii” își intitulează meșterii de mai sus „producția” pe care speră să o aducă în fața curții. Cu icnete, poticneli, sperieturi, cu decoruri și costume improvizate din te miri ce ei reușesc să ducă la bun sfârșit acest „proiect” și să provoace toate stările posibile și -mai ales- imposibile în rândul audienței.

Liviu Cheloiu, Sebastian Bălășoiu, Maria Nicola, Ioana Farcaș Grigoriu și Corneliu Jipa vor aduce în fața publicului un vis mai mic din marele vis care e „Visul unei nopți de vară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here