Viceprimar PNL din Olt, exclus din partid: Am refuzat să dau contracte firmelor trimise de partid!

Exif_JPEG_420

Biroul Politic Județean al PNL Olt a dus la îndeplinire, în ședința de joi seară, excluderea din partid a celor 13 primari, viceprimari și consilieri locali acuzați că au scos rezultate slabe la alegerile europarlamentare din 26 mai și că au pactizat cu adversarii politici. Unul dintre viceprimarii excluși a reacționat spunând că în cazul său sancțiunea a fost aplicată pentru că a refuzat să dea contracte de lucrări unor firme trimise de partid.

Au fost excluși din partid primarul și viceprimarul din Pleșoiu, dar și trei consilierii locali liberali ai comunei, primarul și viceprimarul din Vulpeni și doi consilieri locali, primarul din Izbiceni și cel din Scornicești, un consilier local din Curtișoara și un altul din Optași-Măgura.

Motivele acestor excluderi au fost rezultatele slabe obținute de organizațiile locale din care au făcut parte și faptul că ei ar fi făcut înțelegeri cu PSD. Viceprimarul din Vulpeni, Dorinel Manda, a reacționat însă și, într-o adresă transmisă conducerii PNL Olt, dezvăluie că, de fapt, el a fost pedepsit cu excluderea după ce ar fi refuzat să dea contracte de lucrări unor firme trimise de partid.

Dacă primarii excluși își mențin funcțiile, viceprimarii și consilierii locali excluși își vor pierde mandatele.

Tot în ședința de aseară a BPJ deputatul Gigel Știrbu, vicepreședinte regional al partidului, i-a cerut președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, să se autosuspende din funcție până când instanța de fond va pronunța o sentință în procesul în care liderul liberal este judecat pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Potrivit unor surse liberale, Știrbu ar mai fi propus ca, în contextul în care președintele PNL Olt s-ar autosuspenda din funcție, șefia organizației să fie preluată, în condiții de interimat, de prim-vicepreședintele Marian Vasile.

Voiculescu a refuzat să dea curs solicitării colegului său de partid și i-a încurajat pe membrii BPJ să dea un vot de încredere la adresa sa, lucru care s-a și întâmplat. Ideea i-a aparținut lui George Ciucu de la Corabia și, în ciuda opunerii unora dintre liberali (printre care s-ar fi numărat și prim-vicepreședintele Marian Vasile), membrii Biroului, încurajați și de Voiculescu, i-au dat acestuia votul mult așteptat.

Solicitarea lui Știrbu era întemeiată pe actualul context politic, în care președintele României le-a cerut partidelor politice să semneze un pact pe Justiție, idee susținută necondiționat de PNL. Oameni precum Liviu Voiculescu pot vulnerabiliza partidul care ar putea fi atacat pe asemenea spețe de adversarii politici, susțin voci din PNL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here