Bărbatul din Olt care și-a bătut și incendiat soția, condamnat la 10 ani de pușcărie

Bărbatul din localitatea olteană Dobroteasa care, anul trecut, și-a bătut soția, după care a incendiat-o, a fost condamnat recent de Tribunalul Olt la 10 ani de închisoare cu executare pentru „tentativă de omor calificat, prin cruzimi, asupra unui membru al familiei”.

Instanța a admis și acţiunea civilă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, obligându-l pe inculpat la plata sumei de 22.923,02 lei, cu titlu de daune materiale.

„În baza art. 32 alin. 1 C.p. rap la art 188 alin. 1 C.p. –art. 189 alin. 1 litera h Cod Penal, cu aplicare art. 199 alin. 1 Cod Penal (tentativa de omor calificat, prin cruzimi, asupra unui membru al familiei- parte vatamata Ţuţuc Ana) condamnă pe inculpatul ŢUŢUC FLORIN, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Craiova, la pedeapsa principală de 10 (zece) ani închisoare, în regim de detenţie şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.P. (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), pe o perioadă de 5 ani stabilită potrivit art. 66 C.p. şi art. 67 C.p.”, se arată în hotărârea Tribunalului Olt.

Decizia instanței nu este definitivă, inculpatul având dreptul de a o atac cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării minutei.

Totul a avut loc noiembrie anul trecut, când, după ce a consumat băuturi alcoolice într-un bar din localitate, Florin Țuțuc a plecat acasă, unde a început să se certe cu soția. Și-a bătut apoi nevasta cu bestialitate, a aruncat pe ea cu combustibil și, fără să stea o clipă pe gânduri, i-a dat foc.

Cu flăcările pe ea femeia a reușit să scape din mâinile soțului și a fugit la o vecină, care a anunțat imediat Serviciul de Ambulanță Județean Olt.

Victima a fost transportată la spital cu arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului, fiind internată în Secția Chirurgie Plastică, unde i s-a administrat îngrijire medicală de specialitate.

La proces, femeia nu s-a constituit parte civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here