Mihai Călin, acuzații grave la adresa lui Ion Caramitru: A condus în mod dictatorial, a folosit în interes propriu o mare parte din activitatea TNB. Oamenii se tem de el ca de cancer

Sursa foto: b1.ro

Actorul Mihai Călin lansează un atac dur la adresa directorului Teatrului Național București, Ion Caramitru, în contextul în care mai mulți angajați ai instituției au fost concediați în contextul tăierilor bugetare. 

Călin îl acuză pe Caramitru de conducere dictatorială, că folosește multe din resursele teatrului în interesul său și susține că angajaților le este frică să vorbească.

„Din punctul meu de vedere și al conducerii sindicatului actorilor, domnul Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Național, care acum încearcă să facă ceva, să obțină fonduri, să deblocheze, dumnealui în ultimii ani a folosit foarte mult în interes propriu, personal o mare parte din activitatea teatrului. A condus în mod dictatorial, în mod autocrat, folosind o mare parte din resursele teatrului pentru propriul avantaj financiar. Mare parte din spectacole sunt regizate și jucate de dumnealui”, a declarat Mihai Călin, la Digi 24.

„Dl Caramitru pe fiecare spectacol regizat sau în care joacă ia 10% din încasări. Iar în 2018 din 120 de spectacole jucate la Sala Mare 66 sunt regizate sau/și jucate de dl Ion Caramitru, în condițiile în care regizează foarte mult, el fiind – a și spus – în materie de regie mai puțin performant”, a mai spus actorul.

Acesta a mai susținut că persoanele care au fost disponibilizate sunt sunt angajate ale Teatrului, ci este vorba despre colaboratori și angajați temporar.

”Evident, se pare că sursa acestui lucru este tăierea bugetului de la cultură, dar trebuie să spunem lucruri care nu sunt spuse în spațiul public de foarte multă lume, pentru că le e frică. Noi avem un aparat administrativ supranumeric, pentru că sunt foarte mulți angajați pe pile, pe relații, pe rubedenii sau pe șpagă”, a mai spus Mihai Călin.

„Multora dintre ei le e frică să spună despre probleme, pentru că au contracte pe un an și tuturor le e frică de Caramitru ca de cancer să vorbească”, a mai susținut actorul.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here